keskiviikko 16. elokuuta 2017

4 RAAKA- AINEEN SUKLAAHERKKU

Tätä kyseistä herkkua on tullut tehtyä viimeaikoina muutamia kertoja ja on niin hyvää, että nyt lähtee taas yks resepti jakoon! Kyseinen herkku on maidoton, gluteeniton sekä sokeriton (ellet laita tummaa suklaata leivoksen päälle). 



Tarvitset 
1 kanamuna
1,5- 2 banaania
1 dl maapähkinävoita
1 dl raakakaakaojauhetta







Sekoita banaani, maapähkinävoi, kaakaoa ja kanamuna tasaiseksi tahnaksi. Jos taikina tuntuu liian tönköltä heitä sekaan loraus maitoa tai kaura/ mantelijuomaa. 

Jos haluat twistiä tähä herkkuun laita taikinan sekaan mustikoita tai jaa taikina kahteen osaan ja laita mustikat ikäänkin taikinan väliin kuten minä tein. Laita tämän jälkeen brownie pieneen vuokaan (leivinpaperi vuoan päälle). 

Paista uunissa noin 20- 30 min. Lämpöä uunille saa olla 200 astetta. Käy katsomassa 20 minuutin jälkeen miltä brownie näyttää ja kokeile tikulla jääkö taikinaa tikkuun vai ei. Jos jää niin anna olla vielä uunissa 5-10 min lisää. Paistamisen jälkeen laita valmis leivos jääkaappiin viilentymään tai voi myös nauttia lämpimänä (makuasia). 




Jos haluaa oikein super yyper herkkua, päälle voi laittaa tummaa suklaata (yli 70% jossa sokeripitoisuus ei ole iso). Suklaata kannattaa olla noin 150g.  


Jäähdytä ensin jääkaapissa noin 1-2h brownieta paistamisen jälkeen. Jonka jälkeen sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä sulanut sulkaa leivoksen päälle, jonka jälkeen jääkaapissa jäähdytys muutama tunti, jotta suklaa jähmettyy kivasti. 


Ja wolaaa tässä valmiit palaset höystettynä mustikoilla ja tummalla suklaalla! Kyseinen herkku on todella hyvää myös ilman mustikoita ja suklaata.



Oikein herkullista loppuviikkoa kaikille! 

-Senja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti