maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kuulumisia, pääsykokeet ja synttärit




Hellurei kaikille! En ole hetkeen kirjoittanut tänne mitään, ei ole yksinkertaisest ollut aikaa. Nyt kuitenkin ajattelin hetkeksi istahtaa koneelle ja kirjoittaa teille kuulumisiani yli viikon takaa. 

Työni loppuivat 29.05 ja olen sen jälkeen lomaillut. Ensimmäinen lomaviikkoni meni pääsykokeissa. Lähdin samana viikonloppuna jolloin työt loppuivat Kajaaniin ja seuraavan viikon maanantaina oli ensimmäiset Liikunnanohjaaja pääsykokeet. Pääsykokeet sisälti mm. uintia, juoksua, ja haastettelun. Pääsykokeet kestivät yhden päivän ja tulokset tulee tietoon viimesitään 3.7.15 mennessä. Mielestäni pääsykoeet meni hyvin ja tein parhaani siellä, toivotaan että se riittää ja pääsen kouluun syksyllä! 

Seuraavana päivänä (tiistaina) suuntasin Vierumäen urheiluopistolle liikunnanohjaaja pääsykokeisiin jossa ensimmäinen koepäivä oli keskiviikkona. Ensimmäinen päivä sisälsi, liikunta osion, ryhmätilanteen ja aineisto tehtävän. Noin puolet ensimmäisestä aloituspäivästä pääsi jatkoon toiselle päivälle. Toisena pääsykoepäivänä oli erillaisia soveltuvuustestejä sekä haastettelu. Maanantaista torsaihin otettiin jokapäivä 100 henkilöä pääsykokeisiin kutsunutta joista päivittäin noin puolet pääsi seuraavalle päivälle. Tulokset julkaistaan 3.7.15 mennessä. Vierumäelle hajijoita oli noin. 900 henkeä joista vain 400 kutsuttiin pääsykokeisiin. Tässä vaiheessa viimesin todistuksen keskiarvo ratkaisi todella paljon kun haki kouluun. 

Kävin myös Jyväskylässä Vakava-kokeessa, mutta en saanut kokeesta tarpeeksi pisteitä, joten minua ei kutsuttu toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa olisi ollut haastattelut. Jos joku ei tiedä mikä Vakava-koe on, niin kerron siitä lyhyesti. Hain keväällä myös Ouluun ja Jyväskylään luokanopettaja koulutukseen Yliopistoon. Nettiin tulee noin 200 sivun pituinen aineisto, joka pitäisi lukea aika huolella, koska tämä Vakava-koe koostuu vain kyseisetä aineistosta. Kokeessa oli noin 60 kysymystä, ja joissakin tehtävissä oli tilastoja mitä piti tutkia ja pohdiskella. Koe oli monivalintatehtävä painoitteinen mutta todella hankala. 

Pääsykoeviikko oli minulla ohi torstaina jolloinka suuntasin takaisin Kuopioon. Kauan en kuopiossa viihtynyt sillä lähdin perjantaina viikonlopuksi Iisalmeen Krissen luokse. Perjataina katsottiin leffaa ja herkuteltiin.

Lauantaina oli kaverini Kirsin synttärit sekä Heidin tuparit. Lauantaipäivän aloitin juoksulenkillä, jonka jälkeen laittauduin. Päivällä mentiin tyttöjen kanssa olutmestariin syömään synttäriateria jonka jälkeen lähdettiin Heidin luokse tupareihin. Heidillä herkuteltiin, lauleltiin, pelailtiin erillaisia pelejä ja juotiin sivistyneesti. Iltaa jatkettiin keskustassa myöhälle asti.

Todella mukava pääsykoeviikko takana sekä synttäri ja tuparipirskeet! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti