maanantai 12. kesäkuuta 2017

HERKULLINEN KEITTO

Tein muutama päivä sitten niin taivaallisen hyvää keittoa, että pakko jakaa teille resepti!



Kyseinen keitto on maidoton sekä gluteeniton. Noin 4-5 annosta (riippuen annoskoosta).



5-8 perunaa
2-4 porkkanaa
Kourallinen tai kaksi punaisia linssejä
Gluteenitonta maissispakettia (oman mielen mukaan)
1 kesäkurpitsa
400g kanajauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki valkoisia papuja (tomaattikastikkeessa)

Mausteet: 
1-2 valkosipulikynttä
Muutama jalopeno viipale

Hyppysellinen tai oman mielen mukaan:
Aromisuola
Grillausmauste
Jauhelihamauste
Paprikamauste
Mustapippuri
Basilika




Keitä kattilassa noin viisi minuuttia ensin porkkanoita sekä perunoita.
Heitä sekaan linssit sekä spaketti. 
Paista jauheliha melkein kypsäksi ja lisää kaikki muut mausteet paitsi basilika. 
Annan jauhelihan kypsyä kokonaan ja lisää joukkoon viiaploitu kesäkurpitsa, jalopeno viipaleet ja valkosipuli. Paista vielä muutama minuutti. Voit myös paistaa kurpitsan erikseen.
Kun perunat, porkkanat, linssit ja spaketit ovat kypsiä, lisää joukkoon kypsä jauheliha, kurpitsa, tomaattimurska, valkoiset pavut sekä hyppysellinen basilikaa.
Anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia, jonka jälkeen sammuta hella ja anna keiton vetäytyä samalla hellala tunnin verran. Mitä pidempään keitto vetäytyy sen parempaa se on, sillä maut kerkeävät tekeytyä. 
Ja wuhuuu keitto on valmis nautittavaksi!



-Senja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti