maanantai 23. helmikuuta 2015

Paella


Tehtiin tänään erittäin hyvää paellaa ensimmäistä kertaa ikinä. Ajattelin jakaa teille tämän hyvin onnistuneen ruoan ohjeen.



Paella

4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 kpl kanaliemikuutiota
2 punasipulia
2 valkosipulikynttä
Suolaa ja pippuria lihan maustamiseen
Voi tai öljy paistamiseen
1-2 dl vettä
1 pkt hunajamarinoitua broilerin fileesuikaletta
1 pkt possun ulkofilettä
1 ps pakasteherneitä
1 ps amerikan vihannessekoitus
125-150 gr pakastekatkarapuja
1 pkt chorizomakkara

Noin 8 annosta ja valmistusaika tunnin verran. 



1. Pilko kaikki raaka-aineet mitä tarvitsee: makkara, liha ja sipulit.



2. Ota paistinpannu ja laita hieman öljyä. (Tähän suosittelen isoa paistinpannua tai wokkipannua. Me jouduttiin tekemään ruoka kahdella eri pannulla). 

3. Kuullota sipulit ensimmäisenä pannulla ja lisää sen jälkeen makkara, broileri ja liha pannulle ja paista ne kypsäksi. 

4.  Lisää jäiset katkaravut, vihannekset sekä herneet ja paista kaikki kypsäksi.




5. Laita paistamasi aineet kulhoon. Voit myös vaihtoehtoisesti jättää lihat pannulle jos tilaa riittää. Kasvikset kannattaa joka tapauksessa ottaa pannulta pois eri astiaan riisin keiton ajaksi.



6. Laita lihojen sekaan vettä riisin keitto-ohjeen mukaan ja laita lisäksi 1-2 dl ylimääräistä vettä. Laita liemikuutiot sekä riisi veteen ja keitä riisi keitto-ohjeen mukaan. Jos paistinpannusi on pieni, voi riisin keittää myös ilman lihoja kuten jouduimmet tekemään. Joka tapauksessa kasvikset on syytä ottaa riisin keiton ajaksi pois pannulta ettei niistä tule aivan mössöä. Valmis riisi näyttää tältä, eli riisit hieman lilluu vedessä. Jottei paellasta tule liian kuivaa on hyvä olla hieman nestettä joukossa. 



7.  Sekoita kaikki paistamasi aineet (muista myös sekoittaa tässä vaiheessa vihannekset sekaan) ja kypsä riisi keskenään astiassa tai pannulla.  



8. Paista paellaa pannulla vielä jonkin aikaa, niin että enimmät nesteet haihtuvat pois.




9. Wolaaa ja ruoka on valmista! Tarjoile haluamasi salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti